El Servei de Salut de les Illes Balears ha participat en una anàlisi de l'associació del treball per torns, les variables sociodemogràfiques i els hàbits saludables amb les escales d'obesitat.
Ángel Arturo López-González i José Ignacio Ramírez-Manent, metges de l'IB-Salut i investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Association of Shift Work, Sociodemographic Variables and Healthy Habits with Obesity Scales" a la revista Life.
El treball a torns s'ha associat a hàbits de vida poc saludables i a més prevalença d'obesitat, cosa que repercuteix negativament en la salut dels treballadors per torns.
L'objectiu d'aquest estudi va ser examinar la influència del treball per torns a l'obesitat, així com a les variables sociodemogràfiques, les mesures antropomètriques i els hàbits de vida de les persones que treballen en aquest tipus d'horari.
Els treballadors a torns presenten més prevalença d'obesitat i hàbits de vida poc saludables, amb més risc en els homes. Les variables que augmenten més significativament el risc d'obesitat són l'edat, la inactivitat física, la baixa adherència a la dieta mediterrània i el consum d'alcohol.
Referència de l'article
Tosoratto J, Tárraga López PJ, López-González ÁA, Vallejos D, Martínez-Almoyna Rifá E, Ramirez-Manent JI. Association of Shift Work, Sociodemographic Variables and Healthy Habits with Obesity Scales. Life (Basel, Switzerland). 2024 Nov 18;14(11). doi: 10.3390/life14111503. PubMed PMID: 39598301.Enllaços Bibliosalut | Text complet
Mètriques
Consulteu cites en Web of Science | ||
Altmetric |
[Font: Bibliosalut]
[Foto: Infosalut / Treballador de manteniment / CC BY-NC-SA 4.0]