Categoria: Institucions sanitàries

Simulacre d’incendi al Servei de Farmàcia de Son Llàtzer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

S’ha fet un simulacre d’incendi a la zona de despatxos del Servei de Farmàcia que ha afectat la resta d’àrees i magatzems adjacents.

La Gerència de l’Hospital Universitari Son Llàtzer ha fet un simulacre d’incendi al Servei de Farmàcia, a la planta baixa de l’edifici, que ha evolucionat ràpidament, ha afectat altres zones i ha amenaçant d’incendiar magatzems tant de fàrmacs com de productes inflamables propers.

Aquest simulacre s’emmarca en les actuacions que la Gerència, mitjançant el Comitè d’Autoprotecció, du a terme per implementar el Pla d’Autoprotecció, amb l’objectiu d’estar preparats davant d’algun tipus d’emergència com poden ser incendis, amenaces de bomba, contaminació biològica, fuita de gasos, vessament de productes químics, inundació o accident greu amb lesions personals. Per això es van impartir diverses sessions de formació als responsables del Grup d’Emergència i també es va posar a disposició de tots els professionals una formació en línia sobre emergències.

Després de l’alarma i les comunicacions internes derivades, el cap d’emergències va acudir al Centre de Control per assumir el comandament de l’emergència. El cap d’intervenció es va personar a la zona sinistrada per dirigir les actuacions i es van mobilitzar, simultàniament, la resta d’equips del Grup d’Emergència per donar suport, tant a les operacions d’intervenció i intent de control, com a les de preparació de l’evacuació o el confinament per seguretat de la zona afectada i les adjacents.

Ràpidament, es va evacuar la zona per seguretat mentre els equips de primera i segona intervenció (extintors i mànegues) intentaven contenir l’incendi. Això, finalment, ho van aconseguit els bombers i es va donar l’incendi per sufocat.

D’aquesta manera va acabar l’exercici, que va tenir una durada total de 30 minuts, 7 dels quals per a l’actuació del personal d’evacuació i comprovar que tot estava evacuat i amb les portes i finestres tancades.

El simulacre va estar coordinat amb els Bombers de Palma. Aquest cos ja havia fet diverses visites tècniques a l’Hospital i havia elaborat un pla d’intervenció operatiu, amb l’objectiu de facilitar la seva tasca en cas necessari i reduir els temps, la qual cosa que també es va assajar durant l’exercici.

El simulacre va constar de tres fases: preparació, execució i avaluació (judici crític). Per dur a terme aquestes tasques es va formar un equip d’àrbitres multidisciplinari, integrat per personal tècnic del Servei de Salut i delegats de prevenció de riscos laborals de l’Hospital. La funció de l’equip va ser observar com es duia a terme el simulacre i determinar quins factors negatius s’han apreciat per corregir-los posteriorment. De fet, després del simulacre es va fer un debrífing i s’emetrà un informe amb l’anàlisi i les propostes de millora.

[Font: Conselleria de Salut. 13/12/2024]

[Foto: CAIB / CC BY NC SA]